Kelayakan Pinjaman Peribadi MBSB Bank 2023


Tahu tak? Permohonan pinjaman MBSB Bank bukannya senang nak lulus. Walaupun ada banyak sebab pinjaman peribadi ditolak, punca yang paling utama ialah pemohon tak baca kelayakan pinjaman peribadi MBSB Bank betul-betul. Main hentam sahaja apply dengan MBSB Bank .

Jadi, untuk elakkan anda frust bila personal loan MBSB Bank kena reject, kami kongsikan maklumat penting ini.

Apa dia kelayakan pinjaman peribadi MBSB Bank?

Ini maklumat sahih yang kami ambil sendiri dari laman web MBSB Bank di https://www.mbsbbank.com

Syarat kelayakan atau eligibility untuk personal loan MBSB Bank adalah seperti berikut:

Islamik

Mumtaz-i

  • Warganegara Malaysia
  • Minimum berumur 19 tahun sehingga maksimum 60 tahun
  • Kakitangan tetap kerajaan
  • Kakitangan GLC
  • Berkhidmat di majlis tempatan dan syarikat yang terpilih oleh bank dengan perkhidmatan minimum 1 tahun
  • Menerima pendapatan bulanan minimum RM3,000

 

Afdhal-i

  • Mestilah warganegara Malaysia
  • Sekurang-kurangnya berumur 19 tahun sehingga 60 tahun
  • Merupakan pekerja kontrak dalam kerajaan
  • Merupakan kakitangan GLC
  • Bekerja di majlis tempatan dan syarikat terpilih oleh bank sahaja dengan minimum 1 tahun pengalaman
  • Pekerja kontrak atau tetap syarikat sektor swasta yang tersenarai sahaja
  • Pelanggan premium

 

Sektor Swasta-i

  • Mestilah warganegara Malaysia
  • Sekurang-kurangnya berumur 21 tahun sehingga 60 tahun
  • Pekerja tetap di syarikat awam terpilih
  • Kakitangan GLC dan seangkatannya
  • Pekerja di sektor pendidikan yang tersenarai oleh bank
  • Pekerja profesional tetap yang bekerja di syarikat swasta
  • Profesional yang sah dan bekerja di penubuhan perniagaan atau firma yang telah beroperasi minimum 2 tahun
  • Menerima pendapatan bulanan sekurang-kurangnya RM3,500 atau RM5,000 sebulan

 

Konvensional

TIADA

Jadi, kalau anda rasa anda layak, jangan buang masa.

Jangan berlengah lagi.

Sila terus mohon pinjaman peribadi MBSB Bank sekarang.

MOHON SEKARANG →

 

Semak kelayakan pinjaman peribadi MBSB Bank sendiri

Call MBSB Bank

Ya, faham.

Semua orang ada ketakutan itu.

Takut permohonan kena reject sebab tak layak.

Sebab itu sebelum mohon, semak dulu syarat dan kelayakan pinjaman MBSB Bank betul-betul.

Just in case anda tak berapa clear dengan segala terma dan syaratnya, lebih baik call Customer Service MBSB Bank terus.

Tanya apa sahaja yang anda nak tahu tentang pinjaman peribadi MBSB Bank .

Ikuti langkah-langkah berikut:

Hubungi Customer Service MBSB Bank di talian 03-2096 3000

Tekan nombor 1, 2 atau 3 untuk pilih bahasa

Pilih Bahasa Melayu

Pilih sambungan ke Bahagian Pinjaman atau Financing MBSB Bank

Tunggu seketika sehingga panggilan anda dijawab oleh Customer Service

Apabila panggilan sudah dijawab oleh Customer Service, perkenalkan diri anda

Berikan nombor Kad Pengenalan dan nombor akaun bank untuk pengesahan

Jika perlu, Customer Service akan tanya beberapa soalan lagi untuk proses pengesahan

Seterusnya, ajukan soalan kepada Customer Service tentang kelayakan pinjaman yang anda masih lagi belum jelas

Tanya lagi apa-apa soalan berkaitan pinjaman-pinjaman lain seperti pinjaman ASB (jika ada)

Walau bagaimanapun, ada kemungkinan Customer Service juga tidak tahu beberapa perkara tentang pinjaman tersebut

Jadi, mungkin Customer Service akan minta anda pergi ke cawangan untuk maklumat lanjut

Catat semua maklumat penting yang dimaklumkan Customer Service berkenaan kelayakan pinjaman yang dikehendaki

Kekal bertenang dan jangan marah-marah pada MBSB Bank

Selesai

Check MBSB Bank online

Ada kemungkinan, apa yang kami kongsikan di atas sudah relevan lagi kerana sudah dikemaskini oleh pihak MBSB Bank .

By the time kami tulis panduan ini, sudah pasti MBSB Bank ada terms & conditions yang baru.

Jadi, ada baiknya anda klik dan baca sendiri informasi yang sahih dan original di laman web MBSB Bank .

Andai kata ada maklumat tentang syarat pinjaman peribadi MBSB Bank yang kami belum update lagi, mohon maklumkan pada pasukan editorial MyPinjaman2u dengan kadar segera.

Islamik

Personal Financing-i

Konvensional

TIADA

 

Tak penuhi syarat & kelayakan pinjaman peribadi MBSB Bank ?

Janganlah sedih-sedih.

Chill-lah!

Dah kenapa nak sangat meminjam dengan MBSB Bank ?

Banyak lagi bank-bank lain yang offer personal loan kan?.

Boleh rujuk senarai personal loan bank yang kami kumpul satu-satu ini.

Walaupun kami tak sarankan, masih ada satu lagi alternatif.

Kalau terdesak sangat, boleh rujuk dan dapatkan daripada senarai syarikat pinjaman wang berlesen yang berdaftar dengan KPKT.

Tapi cuba dulu buat pinjaman peribadi dengan MBSB Bank .

Tengok macam mana, boleh approve atau kena reject.

Jangan mengalah awal-awal.

Cuba dulu.

 

Akhir kata

Diharapkan agar perkongsian berkenaan syarat dan kelayakan pinjaman peribadi MBSB Bank ini akan memudahkan lagi urusan anda.

Kami pun lega.

Tak perlu risau dah.

Kenapa tak perlu risau dah?

Kalau anda meminjam dengan bank, walaupun ia bukan jenis pinjaman kredit komuniti, tapi confirm selamat.

Ya, kami memang penat.

Jujur, kami bersengkang mata siang malam buat senarai ini.

Kami tak minta ucapan terima kasih pun.

Cukuplah sekadar anda dapat manfaat daripada list yang kami compile ini.

Dan cukuplah anda tidak terjebak dengan pinjaman dengan ahlong.

Ingat sekali lagi, jangan sesekali buat pinjaman ahlong.

Nanti merana diri.

Semoga bermanfaat.

Leave a Comment