Kelayakan Pinjaman Peribadi Alliance Bank 2023


Tahu tak? Permohonan pinjaman Alliance Bank bukannya senang nak lulus. Walaupun ada banyak sebab pinjaman peribadi ditolak, punca yang paling utama ialah pemohon tak baca kelayakan pinjaman peribadi Alliance Bank betul-betul. Main hentam sahaja apply dengan Alliance Bank .

Jadi, untuk elakkan anda frust bila personal loan Alliance Bank kena reject, kami kongsikan maklumat penting ini.

Apa dia kelayakan pinjaman peribadi Alliance Bank?

Ini maklumat sahih yang kami ambil sendiri dari laman web Alliance Bank di https://www.alliancebank.com.my

Syarat kelayakan atau eligibility untuk personal loan Alliance Bank adalah seperti berikut:

Islamik

CashVantage Personal Financing -i

  • Merupakan warganegara Malaysia
  • Had umur dari 21 tahun hingga 60 tahun
  • Menerima pendapatan sekurang-kurangnya RM3,000 sebulan
  • Pendapatan tahunan sekurang-kurangnya RM36,000 setahun

Konvensional

CashFirst Personal Loan

  • Mestilah seorang warganegara Malaysia
  • Had umur bermula 21 tahun hingga 60 tahun
  • Pendapatan bulanan sekurang-kurangnya RM3,000
  • Pendapatan tahunan sekurang-kurangnya RM36,000
  • Ada akaun bank syarikat (jika berkaitan)
  • Syarikat berdaftar SSM (jika berkaitan)

Jadi, kalau anda rasa anda layak, jangan buang masa.

Jangan berlengah lagi.

Sila terus mohon pinjaman peribadi Alliance Bank sekarang.

MOHON SEKARANG →

 

Semak kelayakan pinjaman peribadi Alliance Bank sendiri

Call Alliance Bank

Ya, faham.

Semua orang ada ketakutan itu.

Takut permohonan kena reject sebab tak layak.

Sebab itu sebelum mohon, semak dulu syarat dan kelayakan pinjaman Alliance Bank betul-betul.

Just in case anda tak berapa clear dengan segala terma dan syaratnya, lebih baik call Customer Service Alliance Bank terus.

Tanya apa sahaja yang anda nak tahu tentang pinjaman peribadi Alliance Bank .

Ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Hubungi Customer Service Alliance Bank di talian 03-5516 9988
  2. Tekan nombor 1, 2 atau 3 untuk pilih bahasa
  3. Pilih Bahasa Melayu
  4. Pilih sambungan ke Bahagian Pinjaman atau Financing Alliance Bank
  5. Tunggu seketika sehingga panggilan anda dijawab oleh Customer Service
  6. Apabila panggilan sudah dijawab oleh Customer Service, perkenalkan diri anda
  7. Berikan nombor Kad Pengenalan dan nombor akaun bank untuk pengesahan
  8. Jika perlu, Customer Service akan tanya beberapa soalan lagi untuk proses pengesahan
  9. Seterusnya, ajukan soalan kepada Customer Service tentang kelayakan pinjaman yang anda masih lagi belum jelas
  10. Tanya lagi apa-apa soalan berkaitan pinjaman-pinjaman lain seperti pinjaman ASB (jika ada)
  11. Walau bagaimanapun, ada kemungkinan Customer Service juga tidak tahu beberapa perkara tentang pinjaman tersebut
  12. Jadi, mungkin Customer Service akan minta anda pergi ke cawangan untuk maklumat lanjut
  13. Catat semua maklumat penting yang dimaklumkan Customer Service berkenaan kelayakan pinjaman yang dikehendaki
  14. Kekal bertenang dan jangan marah-marah pada Alliance Bank
  15. Selesai

 

Check Alliance Bank online

Ada kemungkinan, apa yang kami kongsikan di atas sudah relevan lagi kerana sudah dikemaskini oleh pihak Alliance Bank .

By the time kami tulis panduan ini, sudah pasti Alliance Bank ada terms & conditions yang baru.

Jadi, ada baiknya anda klik dan baca sendiri informasi yang sahih dan original di laman web Alliance Bank.

Andai kata ada maklumat tentang syarat pinjaman peribadi Alliance Bank yang kami belum update lagi, mohon maklumkan pada pasukan editorial MyPinjaman2u dengan kadar segera.

Islamik

Personal Financing-i

Konvensional

 

Tak penuhi syarat & kelayakan pinjaman peribadi Alliance Bank ?

Janganlah sedih-sedih.

Chill-lah!

Dah kenapa nak sangat meminjam dengan Alliance Bank ?

Banyak lagi bank-bank lain yang offer personal loan kan?.

Boleh rujuk senarai personal loan bank yang kami kumpul satu-satu ini.

Walaupun kami tak sarankan, masih ada satu lagi alternatif.

Kalau terdesak sangat, boleh rujuk dan dapatkan daripada senarai syarikat pinjaman wang berlesen yang berdaftar dengan KPKT.

Tapi cuba dulu buat pinjaman peribadi dengan Alliance Bank .

Tengok macam mana, boleh approve atau kena reject.

Jangan mengalah awal-awal.

Cuba dulu.

 

Akhir kata

Diharapkan agar perkongsian berkenaan syarat dan kelayakan pinjaman peribadi Alliance Bank ini akan memudahkan lagi urusan anda.

Kami pun lega.

Tak perlu risau dah.

Kenapa tak perlu risau dah?

Kalau anda meminjam dengan bank, walaupun ia bukan jenis pinjaman kredit komuniti, tapi confirm selamat.

Ya, kami memang penat.

Jujur, kami bersengkang mata siang malam buat senarai ini.

Kami tak minta ucapan terima kasih pun.

Cukuplah sekadar anda dapat manfaat daripada list yang kami compile ini.

Dan cukuplah anda tidak terjebak dengan pinjaman dengan ahlong.

Ingat sekali lagi, jangan sesekali buat pinjaman ahlong.

Nanti merana diri.

Semoga bermanfaat.

Leave a Comment