Maybank Islamic Ikhwan American Express Platinum Card-i (Kad Kredit Islamik)


Aku tahu kau tengah dalam proses nak compare Maybank Islamic Ikhwan American Express Platinum Card-i (Kad Kredit Islamik) ini.

Lepas ini, tak payah dah nak tanya “”Credit card ni bagus ke? Yang tu ok tak?””. Untuk kau, aku dah sediakan semua maklumat tentang kad kredit ini.”

Berapa limit kad kredit Islamik Maybank Islamic Ikhwan American Express Platinum Card-i?

Kami belum mempunyai maklumat berkenaan limit kad ini.

Akan dikemaskini sejurus menerima maklumat.

 

Berapa gaji minimum boleh mohon?

Gaji minimum yang dikenakan bagi membolehkan anda memohon kad kredit Islamik ini ialah RM5,000.

Ini bermakna, gaji setahun kau paling tidak RM60,000.

 

Berapa interest rate

Kadar faedah yang dikenakan untuk kad kredit ini ialah 15% setiap tahun (per annum).

 

Berapa bayaran minimum sebulan?

Bayaran minimum yang dikenakan adalah RM25 atau 5% daripada yuran tertunggak, iaitu mana-mana dengan nilai yang lebih tinggi.

 

Apa syarat & kelayakan untuk apply?

Syarat dan kelayakan yang perlu dipenuhi untuk membolehkan anda memohon kad kredit Islamik ini adalah seperti berikut:

  • Gaji minimum: RM60,000 setahun
  • Umur: 21 hingga 65 tahun untuk kad utama
  • Umur: 18 tahun untuk kad tambahan
  • Warganegara Malaysia dan Ekspatriat layak memohon kad kredit ini

 

Apa dokumen yang diperlukan?

Required documents

Please include the following with your application form:

1) Principal Cardholder

Pekerja kerajaan  pekerja swasta

  • Salinan IC (kedua-kedua belah bahagian) atau Passport
  • Salinan slip gaji bagi 3 bulan terkini
  • Salinan penyata bank bagi 6 bulan terkini

Bekerja sendiri

  • Salinan IC (kedua-kedua belah bahagian) atau Passport
  • Income Tax Return (Form B/Latest EA form)
  • Salinan Business Registration Certificate/Trading License/ Form 9, Form 24, Form 49
  • Salinan penyata bank bagi 6 bulan terkini

Expatriate

Surat daripada majikan yang mengesahkan kontrak kerja di Malaysia

 

2) Supplementary Cardholder

  • Salinan IC (kedua-kedua belah bahagian) atau Passport

 

Akhir kata

Aku harap perkongsian berkenaan kad kredit Maybank Islamic Ikhwan American Express Platinum Card-i ini akan memudahkan urusan permohonan credit card kau.

Kau kena ingat, keburukan kad kredit tetap ada. Walaupun ada banyak kebaikan, kena bijak dalam berbelanja.

Pandai-pandailah menguruskan kewangan sendiri.

Jangan sampai berhutang.

Semoga dipermudahkan segala urusan.

Rujukan: https://www.maybank2u.com.my/maybank2u/malaysia/en/personal/cards/credit/islamic_ikhwan_amex_platinum_card_i.page

Leave a Comment